Responsiv ordbok

I dag ble ordboken responsiv. Men hva innebærer det?

At en nettside er responsiv vil si at den tilpasser seg skjermstørrelsen. Fordelen ved dette er at nettsiden er optimalisert for den skjermen du bruker. Det bil si at dinordbok fungerer like bra når du bruker ordboken på din mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin. Du kan enkelt sjekke om en nettside er responsiv ved å gjøre vinduet i nettleseren din mindre. Gamle nettsider er som regel ikke responsive og tilpasser seg dermed ikke skjermstørrelsen.

At våre ordbøker har blitt responsive er bra for deg når du trenger hjelp til å oversette fra norsk, nynorsk eller samisk til hvilket som helst annet språk, også når du er på farten. Last inn siden på din mobiltelefon og lagre den som snarvei på Hjem-skjermen din slik at du har den lett tilgjengelig når du trenger noe oversatt fort!

Slik fungerer vår responsive ordbok med oversettelse fra Norsk Bokmål, Norsk Nynorsk og Samisk til alle verdens språk.

24. mai 2015

Posted In: Mobil, Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Norsk-Engelsk ordbok

Nye ord lagt til i norsk-engelsk og engelsk-norsk ordbok.

I tillegg til alle forslagene til nye ord som dere brukerne sender inn, jobber vi kontinuerlig med å oppdatere og utbedre ordbøkene på DinOrdbok.com. I dag har den Norsk-Engelske og den Engelsk-Norske ordboken fått mange nye ord og oversettelser. Hele 21462 ord har blitt lagt til for å være nøyaktig. Dette er en stor utbedring i tråd med vårt slagord: Flest oppslag! – Ikke glem å legge til ord i ordboken dersom den ikke har oversettelsen og du finner den et annet sted.

Norsk-Engelsk og Engelsk-Norsk ordbok med mange oppslag.

7. desember 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , ,

Leave a Comment

Uttale

Dagens utbedring har vært å legge til uttale på alle ord i ordboken på nesten alle språk. I tillegg har vi gjort det mulig å få lest opp eksempler og definisjoner. Dersom du vil høre på uttalen av for eksempel et norsk, engelsk eller spansk ord trykker du lekende lett på høyttaler ikonet ved siden av ordet i ordboken og venter på at ordet blir lest opp høyt. Men husk for all del å skru på høyttalerne dine først.

Dersom du vil høre på uttalen av et ord i ordboken trykker du på høyttaler ikonet ved siden av ordet.

3. september 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Definisjoner

I dag har nesten alle språk fått definisjoner og eksempler på bruk av ordene i ordboken. Dette er en stor utbedring og i takt med målet om å bli den beste norske ordboken på nett. DinOrdbok kan nå ses på som en enda mer komplett ordbok.

Definisjon er en setning som forklarer og avgrenser betydningsinnholdet i et ord, uttrykk eller begrep så nøyaktig som mulig. Setningen skal fungere slik at alle som leser eller hører ordet eller uttrykket skal få en sammenfallende oppfatning av hva ordet er og ikke er (betydningen).

Definisjoner av ord i ordboken er nyttig tilleggsinformasjon når man oversetter til og fra et språk.

 

25. august 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Stillings-betegnelser

I dag har jeg lagt til over 250 nye stillingsbetegnelser med oversettelse mellom engelsk og norsk. Her er et lite utvalg av ordene som ble lagt til i ordboken: regnskapssjef, rådgiver, rådgiver for parlamentarisk leder, sekretær, sekretariat, sekretariatsleder, sekretariatsnestleder, seniorrådgiver, spesialrådgiver, stabssjef, statssekretær. Finn oversettelsen av din stilling eller yrke på www.dinordbok.com

Det finnes mange yrker og stillingsbetegnelser der ute; vi har de fleste oversettelsene.

18. februar 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

Hei, verden!

Vi er i januar 2013 og DinOrdbok er med dette født. Siden er nå «live» og alle ordbøkene er søkbare. Det har gått med mange sene kvelder og helger for å få alt på plass, men nå skal det meste fungere og alle språkelskere skal kunne være med på å lage ordboken med flest oppslag!

I tillegg er dette altså den første blogg posten og det er her vi kommer til å publisere oppdateringer og aktuelle saker som omhandler DinOrdbok. Stikk innom ved en annen anledning og følg med!

Første blogg-innlegg og det er obligatorisk å skrive hei til verden! 🙂

5. januar 2013

Posted In: Oppdatering, Ordbok

Stikkord: ,

Leave a Comment