Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Ditt bidrag vil få større troverdighet dersom du logger inn med din Facebook-konto.

Norsk-engelsk ordbok

Les mer om:

GRATIS norsk-engelsk ordbok på nett! DinOrdbok.com gir deg norsk til engelsk oversettelse der du er og når du trenger det. Vårt motto er: Flest oppslag!

Skriv inn ordet du ønsker oversatt fra norsk til engelsk i søkefeltet ovenfor. Du kan også oversette fra engelsk til norsk ved å bytte ordbok. Dette gjør du enkelt ved å trykke på piltasten mellom rullgardingen. Velg andre språk fra rullgardinen dersom du ønsker å oversette til et av de andre 24 språkene DinOrdbok tilbyr.

Den norsk-engelske ordboken på DinOrdbok er et av de oppslagsverkene på nett som har flest oppslag og som i tillegg er gratis. For øyeblikket inneholder ordboken hele 68712 oversettelser av ord og kjente uttrykk, og stadig fler blir lagt til. Hvorfor betale dyre dommer for en betalingstjeneste når du kan bruke DinOrdbok gratis på din PC og mobil?

Bli med

Bli med å lage det oppslagsverket på nett mef flest norsk-engelske oversettelser. Alle kan være med! Logg på med din Facebook-konto og du kan delta ved å komme med forslag til nye oversettelser og gi vurdering på om andre foreslåtte oversettelser mellom norsk og fransk er riktige.

Om engelsk

Engelsk er et vestgermansk språke som først ble omtalt i tidlig middelalder-England og er nå en globalt språk. Det snakkes som morsmål av majoritetsbefolkningen i flere suverene stater, deriblant Storbritannia, USA, Canada, Australia, Irland, New Zealand og en rekke karibiske nasjoner; og det er et offisielt språk i nesten 60 suverene stater. Det er det tredje mest vanlige innfødte språket i verden, etter mandarin (kinesisk) og spansk. Det er allment lært som andrespråk og er et offisielt språk i EU, mange republikker, FN, som vel som i mange av verdens organisasjoner.

Engelsk brukes som morsmål av rundt 375 millioner mennesker. Engelsk er i dag det tredje største språket, regnet i antall som bruker dette språket som morsmål, etter mandarin (kinesisk) og spansk. Men når vi kombinerer de som snakker engelsk som morsmål og engelsk som andrespråk er det mest sansynlig det språket som blir snakket mest i verden, muligens etter kinesisk (avhengig av dialekter og hvor fint man skal regne på det).

Det landet i verden med flest engelsktalende er USA med 226 millioner, etterfulgt av Storbritania med 61 millioner og kanada med 18 millioner.

Engelsk på kartet

Kartet under viser hvor det snakkes engelsk i verden. Mørkeblå viser land der engelsk er offisielt språk eller er nasjonalt språk, og dermed brukes som morsmål av størstedelen av befolkningen. De landene som er merket i en lysere farge er land der engelsk er et offisielt språk, men ikke hovedspråket.