Kudos[?]
Siden start
  1. Jon Atle Sandbakken
  2. Silja Irene Kaldhol
  3. Irja Løset Keskitalo
  4. Uta Eimind
  5. Jan Gomez
Ikke glem å lik oss på Facebook eller Google pluss!

Bli med!

Vi i DinOrdbok elsker språk og sammen med deg vil vi lage den største norske ordboken på nett. Alle kan hjelpe til!

Hvordan delta

Du kan bidra på forskjellige måter. I tillegg til å foreslå dine egene oversettelser kan du også verifisere andre brukeres forslag eller legge till forslag til oversettelse av allerede eksisterende ord i ordboken. Som en vanlig "bruker" eller "avansert bruker" kan du delta ved å følge en av stegene nedenfor.

1. Foreslå ny oversettelse

Har du hørt noen dagligdagse Engelske ord eller uttrykk i det siste? Er det noen tekniske Engelske oversettelser du ikke finner i ordboken? Ved å bruke feltene nedenfor kan du enkelt legge dine kunnskaper til Engelsk-Norsk (Bokmål) ordbok. Ditt forslag vil da vises på listen over forslag til oversettelser hvor de kan bli stemt korrekt eller feil. Du får tre poeng for å foreslå et helt nytt ord i ordboken dersom det blir lagt til.

Alternativt, velg følgende tillegsopplysninger om søkeordet:
2. Foreslå oversettelse av allerede eksisterende ord

Engelsk-Norsk (Bokmål) ordbok inneholder 93473 søkeord, men er bare 65% ferdig. Dette betyr at vi vet at ordlisten mangler oversettelse av 32633 ord, og vi kan derfor spørre deg om du vet oversettelsen av noen av disse ordene. Du får to poeng for hvert forslag dersom det blir lagt til i ordboken.

Vet du hva den norske oversettelsen for det engelske ordet "aby" er?
3. Stem en oversettelse riktig eller gal

Ved å klikke på "ja" eller "nei" kan du stemme en foreslått oversettelse riktig eller gal. Noen forslag hører ikke hører hjemme i ordboken rett og slett fordi de er feil. Klikk på "nei" hvis oversettelsen er feil eller "ja" hvis du vet at den er riktig. Et forslag trenger ti stemmer fra andre brukere for å bli lagt til permanent i ordboken, med mindre "admin" eller en "vedlikeholder" godkjenner oversettelsen før den får ti poeng. Du kan stemme på hver foreslått oversettelse, og du får ett poeng for hver, hvis den stemmen du ga viser seg å være riktig. Jo mer du stemmer, jo flere poeng får du!

Er det engelske ordet "avdelingssykepleier" en god oversettelse for det norske ordet anløpsted?

Hvorfor delta?

Du kan være med på moroa på DinOrdbok og hjelpe oss å gjøre Engelsk-Norsk (Bokmål) ordbok til den beste og største norske ordboken på nett. Nye måter å tolke ord på Engelsk eller oversette av Engelsk uttrykk til Norsk (Bokmål) utvikles kontinuerlig. Dessuten kan en Engelsk til Norsk (Bokmål) oversettelse variere avhengig av om det er en teknisk eller vitenskapelig oversettelse og hvilket felt det hører til. Dette er grunnen til at ordbøkene inneholder flere oversettelser. Vi trenger din hjelp til å legge den siste Engelsk til Norsk (Bokmål) oversettelse til i Engelsk ordbok. Brukernes bidrag er den beste metoden for å inkludere de nyeste regionale og dagligdags Engelsk uttrykk i den elektroniske ordboken. Nye oversettelser til Engelsk-Norsk (Bokmål) ordbok blir ikke lagt til umiddelbart. En ny Engelsk oversettelse blir merket som ubekreftet, for å opprettholde høy kvalitet, til 10 andre brukere bekrefter oversettelsen er korrekt.

Registrerte DinOrdbok brukere er ikke bare en del av DinOrdboks språksamfunn, men får også poeng i rankeringen ved for eksempel foreslå nye oppføringer i Engelsk-Norsk (Bokmål) ordbok. Hvis du er usikker på et tysk ord eller uttrykk, og hvordan det er oversatt til Norsk (Bokmål) kan du alltid legge inn et spørsmål i forumet. I forumet til DinOrdbok kan brukere hjelper hverandre ved å svare på spørsmål om Engelsk språk, vanskelige oversettelser og nye oversettelser av vanlige Engelsk uttrykk.

For spesielt interesserte

DinOrdbok er på utkikk ettter tospråklige personer som kan bli vedlikeholdere av en av de norske ordbøkene vi tilbyr. Som en vedlikeholder vil du få tilgang til å akseptere forslag lagt til av brukere slik at disse kan legges til i ordlisten enda raskere. Hvis du er interessert kan du gjerne skrive til oss.

Poeng rangeringen

Her finner du rangeringen av våre mest aktive brukerne. Som beskrevet i detalj over får du 3 poeng for å foreslå helt nye oversettelser, 1 poeng for å verifisere oversettelser og 2 poeng for forslag til oversettelse av allerede eksisterende ord i ordboken. Hvis den foreslåtte oversettelsen blir avvist av andre brukere vil de tilsvarende poengene vil bli trukket fra igjen. Det er bare å registrere deg og du er med!

10 mest aktive bidragsytere:

#NavnPoengPositive stemmerNegative stemmerForeslåtte nye ordForeslåtte nye oversettelser
1.Jon Atle Sandbakken2792515347
2.Silja Irene Kaldhol3800413
3.Irja Løset Keskitalo3400102
4.Jan Gomez120006
5.Uta Eimind120023
6.Jan-Erik Ek50011